19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 06-11-2023 22:08:00

Verslag: Invallers zorgen voor winst uit tegen Jong PSV

ADO Den Haag heeft maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong PSV op De Herdgang door doelpunten van invallers Komljenovic en Sellouki.

Het was de wedstrijd van de nummer 14 tegen de nummer 3 van de ranglijst. Jong PSV moet nog echter een wedstrijd inhalen.

In de opstelling had trainer Kalezic een aantal wijzigingen ten opzichte van de bekerwedstrijd afgelopen dinsdag in en tegen Noordwijk aangebracht.
Op de plek van Tim Coremans die in het bekerduel het doel mocht verdedigen stond nu weer Kilian Nikiema. Verder begon Absalem (die tijdens de warming up afgelopen dinsdag ziek afhaakte) vanavond in de basis. Ook  Bart van Hintum en Henk Veerman die in de bekerwedstrijd gespaard werden, vanavond gewoon weer aan de wedstrijd.

Na een aftastend begin viel er in de 12e minuut het eerste kansje voor ADO te noteren toen Absalem de bal voorgaf op Veerman. De verdediging van de Eindhovenaren voorkwam dat Veerman ervan kon profiteren.
Elf minuten later creëerde Hamdaoui de volgende kans, hij gaf een voorzet op Veerman die randje 16 meter stond, maar de 'haagse paling' schoot de bal over het doel.
Eindhoven zette druk en kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Van Duiven schoot op het doel van Nikiema die de bal niet klemvast had en de bal daardoor voor de voeten van Simons kwam die daarop de bal simpel in kon tikken: 1-0.
De minuten voor de rust werden nog extra spannend toen PSV nog twee mogelijkheden creëerde om de voorsprong te vergroten. Die werden echter niet goed benut zodat de rust met 1-0 voor de thuisploeg werd ingegaan.

ADO speelde de tweede helft richting de meegereisde supporters en had kans na kans maar het afmaken bleef vooralsnog achterwege. Dat kwam mede door de in topvorm verkerende keeper Schiks van Jong PSV,
Kalezic wisselde in de 63e minuut Hamdaoui en Klas voor Ideho en Sellouki.
In de 77e minuut kwam Komljenovic voor Absalem in het veld. Daarna waren er grote kansen voor Ideho en Van der Sande, maar ook die wist Schiks te pareren. ADO weet vaak in het laatste kwartier, het haags kwartiertje, te scoren. En ook dat lukte deze wedstrijd.
Schiks kon de gelijkmaker van invaller Komljenovic in de 81e minuut niet voorkomen: 1-1.
In de extra tijd kwam Siereveld voor Van der Sande in het veld en het werd zoals altijd nog even spannend, omdat de thuisclub nog een kans kreeg om de tussenstand te veranderen. Maar ADO trok aan het langste eind. Ook invaller Sellouki scoorde: 1-2!
Toch nog drie punten mee naar huis!

De volgende wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma. Dan speelt ADO thuis tegen Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd zal om 14:30u beginnen.